Promovare Facebook Ads

Facebook este  rețeaua socială cu cei mai mulți utilizatori din lume și cu cel mai mare grad de interactivitate.

Numărul de utilizatori de Facebook din România este de 8 milioane, adică aproximativ 83% din numărul total al utilizatorilor de internet din țara noastră.

Studiile arată că 50% dintre consumatori pun mai mult preț pe pagina de Facebook a unei companii decât pe website-ul acesteia.

CLIENȚII TĂI SUNT PE FACEBOOK!

Creează relații cu ei, atrage potențiali noi clienți și crește vânzările!

Distribuția pe vârstă – octombrie 2015

Distribuția pe sexe – octombrie 2015

CUM FUNCȚIONEAZĂ PUBLICITATEA PE FACEBOOK?

Targetarea audienției pe Facebook

Facebook permite o targetare fără precedent printr-o segmentare complexă, de la aspecte generale precum cele geografice (țară, oraș, cartier) și demografice (vârstă, sex, stare civilă), până la cele de natura comportamentală (preferințe, interese, hobby-uri, grupuri și comunități de care aparțin consumatorii).

Gândeşte-te cine ar vrea să te întâlnească şi prezintă-te scoţând în evidenţă toate atuurile de care dispui. Prin platforma Facebook Ads vei trimite mesajele esenţiale doar persoanelor potrivite, ajutându-i să îţi cunoască afacerea în momentul în care aceştia au cea mai mare nevoie de ea.

Dispunând de ce aceste informații valoroase, noi putem crea campanii de promovare pe Facebook care să transmită mesajul tău către un segment țintă bine definit, evitând astfel risipa inutilă de timp, energie și bani.

Instrumentele de promovare pe Facebook

În funcție de nevoile de dezvoltare specifice afacerii tale, putem construi strategii de Facebook marketing, utilizând următoarele instrumente:

  • Administrarea paginii de Facebook

  • Campanii de publicitate pe Facebook

  • Campanii de retargeting pe Facebook

  • Campanii integrate de Google AdWords si LinkedinAds

SERVICII DE PROMOVARE PE FACEBOOK

Paginile de Facebook sunt un instrument eficient pe care companiile îl pot folosi pentru a interacționa cu cei ce le sunt deja clienți, dar pot atrage și noi consumatori prin prezentarea inteligentă a produselor și serviciilor pe care le oferă.

Daca nu ai o pagină de Facebook, vom realiza împreuna conceptul creativ și îl vom implementa. Odată creată pagina, aceasta va necesita adminstrare și investiții în promovarea conținutului, însemnand:

  • realizarea conținutului ce urmează a fi publicat pe pagina de Facebook;

  • real time marketing – adaptarea conținutului publicat pe pagina de Facebook în funcție de evenimentele importante și relevante industriei în care activezi.

  • interacțiunea cu fanii ce aleg să comunice folosind pagina de Facebook;

  • atragerea de noi fani prin promovarea conținutului publicat pe pagină.

În plus, putem consilia pe cineva din echipa ta pentru a administra pagina de Facebook

În funcție de obiectivele stabilite pentru prezența pe Facebook, vom concepe cea mai potrivita strategie, al cărei focus să fie către obținerea în mod eficient a unor rezultate durabile.

Primul pas în realizarea strateigiei privind prezența și promovarea pe Facebook îl constituie identificarea nevoilor ce dorim a fi satisfăcute către publicul țintă căruia am ales să ne adresăm. Continuăm prin exploatarea tuturor opțiunilor și avantajelor oferite de platformă pentru prezentarea conținutului către audientța selectată și promovarea materialelor publicate pentru a asigura o expunere cât mai mare a mesajului, fie că vorbim de materiale informative-educaționale, ori oferte promoționale

Pe Facebook click-urile pot fi uşor transformate în fani şi fanii în clienti.

Prin promovarea Postărilor şi alegerea ad-urilor potrivite în funcţie de audienţă, putem face cunoscute cele mai noi promoţii şi campanii pe care le oferi, putem atrage potenţiali clienţi şi îi putem fideliza pe cei deja existenţi.

Atunci când promovezi un produs sau un serviciu pe Facebook şi doreşti ca publicul să întreprindă o anumită acţiune, de exemplu să cumpere un anumit produs, să completeze un formular de contact, să se aboneze la newsletter, noi putem monitoriza activităţile realizate de utilizatorii aduşi din campaniile noastre pentru a identifica mesajele ce au generat conversii.

Retargeting-ul a devenit o componentă obligatorie pentru fiecare campanie de marketing ce se doreşte performantă întrucât prin acest serviciu 98% dintre vizitatorii unui website ce nu au convertit la prima vizita au fost reabordaţi şi o mare parte dintre aceştia au fost transformaţi în clienţi.

De exemplu, serviciul de retargeting îţi permite să le trimiţi celor ce au cumpărat online un anumit produs sau au contractat un anumit serviciu, un mesaj de mulţumire  sau le poţi recomanda cele mai noi promoţii pentru accesoriile sau produsele aparţinând aceleaşi categorii de produse.

De asemenea,  cei ce au încetat să îţi mai viziteze website-ul în ultima perioadă de timp, pot fi invitaţi să revină pentru a descoperi cele mai recente oferte sau cupoane de fidelizare, discounturi preferenţiale.

Platformele social media oferă o multitudine de oportunităţi de targetare celor ce doresc să îşi creeze o reputaţie solidă în mediul online. Cu o strategie bine stabilită, utilizând nu doar Facebook, ci și publicitatea prin Google AdWords şi LinkedIn Ads, menţinem publicul tău ţintă implicat şi interesat de afacerea ta.

Serviciile de performance advertising –  Google AdWords, Facebook Ads şi LinkedinAds – reprezintă o componentă esenţială a promovării afacerii tale către un public cât mai larg, interesat de produsele şi serviciile pe care le oferi.

Toate cele 3 instrumente de promovare online se întrepătrund şi asigură premizele necesare pentru setarea unei campanii dinamice şi eficiente, al cărei scop principal este dorinţa de a prezenta produsele și serviciile tale unui public cât mai larg, având drept rezultat final transformarea acţiunilor utilizatorilor în prospecți.